BIL ÄR BESLAGTAGEN

Misstankarna mot mordmisstänkt man har stärkts

1:49 min

Misstankarna mot den häktade mordmisstänkte mannen har stärkts. Det menar vice chefsåklagaren Caroline Fransson. Polisen har också säkrat fysiska och tekniska spår i sökandet efter försvunna Wilma Andersson i Uddevalla.

Läs vår direktrapportering från presskonferensen här.

Under torsdagens presskonferens berättade Caroline Fransson att flera fynd gjorts av polisen i sökandet efter Wilma Andersson, bland annat har en bil beslagtagits.

– Misstankarna mot mannen har stärkts, säger Caroline Fransson.

Men hon ville inte gå in på vad som ligger till grund för att misstankarna har stärkts. Enligt henne ska det vara såväl resultatet från tekniska undersökningar som uppgifter som kommit fram i förhör.

Hon ville däremot inte kommentera om polisen har hittat en eventuell mordplats, eller om Wilma Andersson synts på någon övervakningskamera sedan försvinnandet.

Tipsinflödet har varit större än normalt enligt Lars Eckerdal, tillförordnad polischef i Fyrbodal. Samtidigt berättade han att sökinsatsen nu går in i ett nytt läge, där polisen söker mer koncentrerat på ett mindre område. Allmänheten uppmanas att söka i skjul, förråd och liknande byggnader.

Anledningen till att sökandet koncentrerats kring Uddevalla och Ljungskile är för att tips och uppgifter kommit fram under polisarbetet som pekat däråt, fortsätter Lars Eckerdal.

En journalist ställde under presskonferensen en fråga till Caroline Fransson om chansen att Wilma Andersson är vid liv.

– Det går inte att komma ifrån att tiden går. Jag kan också konstatera att jag utifrån uppgifter som kommit fram i  förundersökningen har uppfattningen om att misstankarna har stärkts, svarade Caroline Fransson på frågan.

Under presskonferensen ställdes flera frågor om mordutredningen kommer leda fram till ett åtal, och där kom inte Caroline Fransson med några tydliga svar.

I söndags hann en man både anhållas och släppas igen misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Även den mannen är fortsatt misstänkt berättade Caroline Fransson under presskonferensen.

Sökandet efter Wilma Andersson har pågått i elva dagar. Hundratals frivilliga har hjälpt till i sökarbetet som genomförts med hjälp av drönare, hundar och dykare.

Den mordmisstänkte mannen förnekar fortfarande brott.