Staare/Östersund

Regionstyrelsen stödjer strategi för samisk hälsa

0:49 min

Region Jämtland Härjedalens styrelse beslutade vid sitt sammanträde den 26:e november att stödja en strategi för samisk hälsa i regionen.

  • Strategi för samisk hälsa har tagits fram inom ramen för projektet Kunskapsnätverk för samisk hälsa som omfattar regionerna Norrbotten, Västerbotten, Dalarna och Jämtland Härjedalen tillsammans med Sametinget och nationella samiska organisationer.
  • "Strategi för samisk hälsa syftar till att ge urfolket samerna deras rätt till en god hälsa och en vård på lika villkor, något som inte bara är lagstadgat utan även mänskligt rätt att jobba med", säger Robert Hamberg i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio