UDDEVALLA

Polisen säker: 17-åriga försvunna flickan är död

2:03 min

Polisen berättar att de har gjort ett avgörande fynd i sökandet efter den 17-åriga flickan från Uddevalla som varit försvunnen i två veckor. Polisen säger i ett pressmeddelande att flickan är död. En man sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisen har gjort ett avgörande fynd som gör att de utesluter att man kan hitta flickan vid liv. Flickans anhöriga är underrättade.

– Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal i pressmeddelandet.

Det var igår kväll som man gjorde fyndet som gör att man med säkerhet nu kan säga att den 17-åriga flickan är död.

– Det handlar om att polisen hittat en kroppsdel som gör att det är uteslutet att flickan kommer hittas vid liv. Det här fyndet gjordes alltså då igår kväll, säger Victor Jensen, Ekots reporter i Uddevalla.

Det har varit en stor sökinsats som letat efter den försvunna flickan under ungefär två veckors tid.

– Polisen kommer inte att gå in på var man gjorde det här fyndet, men man säger att brottsutredningen kommer att fortsätta med oförminskad styrka.

Hur arbetar polisen vidare nu?

– Man kommer fortsätta leta efter resten utav kroppen, och man kommer fortsätta leta med samma inriktning som finns sedan tidigare, och det betyder att polisen riktar sökarbetet mot såna ställen där det framkommer saker i utredningen som pekar på att det kan finnas intressanta fynd där, säger Victor Jensen.

Runt 500 förhör har hållits med olika personer i den pågående utredningen. En man sitter häktad misstänkt för mord.

– Mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Igår på en presskonferens sade åklagaren att efter häktningsförhandlingen har misstankarna stärkts ytterligare mot den här mannen, säger Victor Jensen.

Mannen nekar till brott och hans advokat har tidigare sagt att mannen inte förstår varför han är misstänkt i den här utredningen.