P4 Väst granskar badhusbygget

Efter P4 Västs granskning – revisionen kopplas in

2:03 min

Allt från gratiskonsulten till den avbrutna badhusprojekteringen ska granskas av kommunens revisorer. Detta efter P4 Västs avslöjanden kring det nya badhuset i Uddevalla.

– Det här är en stor och viktig fråga, så vi kommer naturligtvis att titta på det här, säger Christian Persson (S), ordförande för kommunens revisorer.

P4 Väst kunde förra veckan avslöja att det kostat skattebetalarna i Uddevalla närmare 40 miljoner kronor att planera ett badhus, som inte blivit av.

I 15 år har frågan om ett nytt badhus varit aktuell, och under tiden har man gjort 9 badhusutredningar, och inte minst 34 studieresor till olika badhus.

– Men vi kommer inte titta på detta eftersom de åren är redan reviderade, och skulle man riva upp detta så måste det finnas brottsmisstankar. Den typen av signaler har inte inkommit här. Så vi kommer koncentrera oss till 2019, säger Christian Persson (S).

Flera badhusturer under 2019 kommer att vara intressanta att titta närmare på. Revisorerna ska bland annat titta på gratiskonsulten Facilitators roll i det hela. Han skulle jobbat gratis men fakturerade kommunen omkring 100 000 kronor, genom en underkonsult, för pressarbete.

Även den avbrutna projekteringen av badhuset på Walkesborg är av intresse, och de studieresor till olika badhus som gjorts under året.