Asap Rocky har ansökt om att spela på Kronobergshäktet

1:08 min

Asap Rocky har nu skickat in en formell ansökan till Kriminalvården om att få uppträda på Kronobergshäktet under sitt Sverigebesök nästa vecka.

I augusti dömdes den amerikanska rapparen Asap Rocky till villkorlig dom för misshandel i Stockholm. Han har tidigare uttryckt önskemål att få uppträda för de intagna på Kronobergshäktet, där han var häktad.

Nu har en formell ansökan till Kriminalvården kommit in, vilket Expressen var först att rapportera. Artisten vill framföra cirka elva låtar tillsammans med en DJ och ett kamerateam. Detta skulle ske runt den 11 december när artisten är i Stockholm för en spelning i Globen.

Kriminalvårdens huvudkontor har inte tagit beslut om spelningen än, vilket troligtvis kommer att ske imorgon eller på torsdag.

– Kronoberg är ju ett häkte och är byggt för det. Det mest uppenbara är att man måste väga in säkerhet och hur det överhuvudtaget praktiskt skulle skulle vara möjligt att göra någonting sådant här, säger Gustav Borg, pressekreterare på Kriminalvården.