NEVS

Dystra miner i Trollhättan efter försenad biltillverkning

2:07 min

Det är negativt för Trollhättan att elbilstillverkningen där nu försenas, vilket gör att nyanställningar av flera hundra personer skjuts upp.

– Väldigt tråkigt att det här försenas. Vi behöver fler arbetstillfällen för att vi ska vara en välmående stad på runt 70 000 invånare. Jag vet också att det här var jobb inom ett område där det verkligen kan behövas. Jag säger lite enklare jobb, alltså där man inte behöver samma typ av utbildning, säger näringslivschefen i Trollhättan Helena Kortered till Ekot.

Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund beklagar förseningen och säger att de nya jobben hade kunnat gå till exempelvis arbetslösa ungdomar.

– Det är det som vi har sett som en klar fördel. Att vi kan få en hel del folk från Arbetsförmedlingen som annars har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger han till P4 Väst.

Bland anställda finns en viss frustration över att det dröjer innan det blir produktion av Sono Motors bilar.

– Vi hade sett fram emot att dra igång en produktion. Sett fram emot att att få nyanställa och att komma igång med biltillverkning. Vi har ju väntat i fyra, fem, sex år nu, säger Stefan Larsson, klubbordförande för Metall, till Ekot.