Norsk jul-romcom

"Hjem til jul" – dejtingmardröm räddas av Ghita Nørby

1:40 min

I den klase julfilmer och TV-serier som framför allt Netflix nu  spottar ur sig finns norska originalserien "Hjem til jul" i regi av Per-Olav Sørensen som regisserade succén "Störst av allt". Ylva Nilsson faller mest för en storrökande Ghita Nørby.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Johanne är 30 och singel och högst på familjens önskelista är att hon skaffar sig en pojkvän! För att få slut på tjatet säger hon till slut att hon att har en och han ska med "Hjem til jul". Hon har exakt 24 dagar på sig att hitta en.

Och nu följer en mardrömslik datingperiod med allt från en överårig kommunpolitiker till Felix Sandmans 19-årige Fuckboy, allt inramat av så mycket romcom- julstämning som bara står att finna i en snöig konservativ norsk småstad.

Och förlåt men jag tror att det är just det att den är norsk, som gör att jag ändå står ut i hela sex avsnitt. Ja, och så Ghita Nørbys Trine då, Johannes kärva storrökande KOL-patient vars hjärta är lika stort som hennes lungor är svarta.

Men nej, du måste inte se "Hjem til jul" i dessa bråda dagar. Det finns bättre romantiska jul- komedier, trots pinnekött, Felix Sandman och Ghita Nørby.