Dubbelmord i Norrköping

Polisen: Vill ha information om brinnande bil

1:51 min

Polisen höll pressträff i Norrköping efter nattens dubbelmord. I stort var fåordig kring händelseförloppet, men man efterfrågade allmänhetens iakttagelser kring händelsen.

Larmet om skottlossning utanför en nattklubb i stadens centrala delar kom strax efter klockan 01 på morgonen.

När polisen kom till platsen fann man två män i 40- respektive 45-årsåldern skjutna. Deras liv gick inte att rädda.

En stor polisinsats inleddes omedelbart efter larmet, och brottet rubriceras som mord i två fall. På morgonen beslutade polisen om särskild händelse, och fallet inlemmades i operation Rimfrost – en särskild insats där polisen försöker få bukt på den senaste tidens många sprängningar och dödsskjutningar.

– Platsen är fortsatt avspärrad och ärendet är under förundersökning av åklagarkammaren i Norrköping. Det är den information vi har om själva händelsen initialt, och den information jag kan ge er just nu, säger Peter Wahlberg, chef för lokalpolisen i Norrköping på presskonferensen.

Under pressträffen flankerades Wahlberg av Hanna Sjögren, chef för grova brott i Norrköping. Sjögren menade att Norrköpingspolisen under dagen förhört vittnen och kontrollerat tips, samt att man försöker få sig en klar bild över läget.

– Alla iakttagelser är välkomna. Vi är väldigt intresserade av iakttagelser omkring Rejmyre där vi inatt vid tre-tiden anträffat en bil som stod i brand.

Enligt Hanna Sjögren är polisen även intresserade av vittnen som sett ett fordon som kommit från Drottninggatan och kört i riktning mot Kungsgatan i samband med händelsen i natt.

Sjögren kan dock inte i dagsläget säga vilket vapen det var som dödade männen.

Tidigare under dagen bekräftade polisen att männen är hemmahörande i Östergötlands respektive Örebro län, samt att bägge sedan tidigare är kända av polisen och tidigare dömda för allvarliga brott. Polisen utesluter inte hämndaktioner, enligt P4 Örebro.

Enligt P4 Örebro var även de bägge männen kopplade till ett känt kriminellt nätverk i Örebro. Nätverket låg bland annat bakom strippklubben på Holmen i Örebro, som sprängdes i somras.

En person hämtades i natt till förhör, men ingen är gripen i dagsläget. Flera fönsterrutor till en närliggande restaurang gick även sönder i attacken, men ingen annan person har rapporterats vara skadad.