Meis kinesiska grisfötter

1 kg grisfötter

5 cm ingefära

1 msk risvin

1 msk japansk soja

1 msk kinesisk soja

1 stjärnanis

1 nypa sichuanpeppar

1 dl strösocker

Gör så här:

Lägg grisfötterna i en gryta, fyll med vatten och koka upp för att koka ur blodet. När vattnet kokat upp, skölj och tvätta grisfötterna. Plocka därefter av håret med en pincett eller liknande

Skiva ingefäran i relativt tunna skivor utan att skala den, häll lite olja i grytan och sätt på värmen.

Bryn ingefäran som sätter smak på oljan och bryn därefter grisfötterna med skinnsidan nedåt i omgångar.

Lägg alla grisfötter i grytan och häll på risvin, därefter soja, både den kinesiska och den japanska. Lägg ner stjärnanisen och sichuanpepparen, fyll på med vatten och koka i drygt 1,5 timme eller tills köttet lossnar från benen.

Rör ner strösockret som ger såsen en sirapsartad konsistens.

Servera med ris.