"Sanna" och hennes sjuåriga dotter trakasserades av 30 unga män i Karlskrona

3:52 min

"Sanna" och hennes 7-åriga dotter trakasserades av ett gäng på ett trettiotal killar utanför videobutiken vid Hoglands park i centrala Karlskrona.

Klockan var runt 17 på kvällen. Sanna, som egentligen heter något annat stod med sin sjuåriga dotter och väntade på skjuts hem utanför videobutiken Hemmakväll i Karlskrona.

Dottern ville bli fotograferad och Sanna knäppte ett kort med sin mobil. Då stegade ett gäng på 25-30 killar och ville veta om Sanna filmat eller tagit kort på dem.
 
En kille kommer fram till mig jättenära och frågar om jag tyckte att han var kriminell. Nej, svarade jag, jag vet inte ens vem du är. Då kallar de mig jävla svenne, berättar Sanna.

Inne på videobutiken arbetar Sebastian som berättar att ett stort gäng samlas dagligen inne och utanför butiken.

Vi är utsatta för en hel del snatterier. Det kan jag inte sitta och ljuga. om, säger Sebastian.

Han menar att snatterierna sker så frekvent att personalen inte har tid att anmäla varje gång. Inte heller "Sanna" gjorde någon anmälan till polisen.

Men kommunpolis Alexander Vujovic vädjar till alla som drabbas av brott i och runt Hoglands park att göra en polisanmälan. Detta för att motivera åtgärder såsom kameraövervakning, trygghetsvandringar och ökad närvaro av ordningsvakter och polis.

– Men då krävs det som sagt att vi får in inrapporteringar så vi kan se att det är motiverat att vi lägger de resurserna och tiden på platsen, säger Alexander Vujovic.