Grovt narkotikabrott

Läkare odlade knark – riskerar legitimationen

0:39 min

Inspektionen för vård och omsorg vill att en läkare i Bohuslän ska förlora sin läkarlegitimation. Orsaken är att hon odlat nästan tio kilo cannabis.

När polisen kom till läkarens hus kände han lukten av cannabisodlingen redan på trappan. I huset fanns över 140 plantor cannabis och efter att läkaren i somras dömts för grovt narkotikabrott riskerar hon nu att förlora sin läkarlegitimation.

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skrivit till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd och begärt att kvinnan ska förlora sin läkarlegitimation, det här visar handlingar Nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Läkaren förnekar brott, och menar att odlingarna tillhör hennes sambo. Enligt henne vet hon inte varför det finns bilder av cannabisplantor i hennes telefon, eller varför hennes kort använts för att köpa cannabisfrön. Den ovanligt höga elräkningen förklarar hon med ett intensivt jacuzzibadande.

Varken tingsrätten eller hovrätten köpte kvinnans förklaring och hon dömdes i hovrätten till fängelse i ett år och sex månader.

Hennes sambo, som erkänt brott, dömdes även han för grovt narkotikabrott. Straffet blev fängelse i två år och tre månader.