Om P3

Vi är igång med nya P3. Kanalen för dig som gillar ny musik, live-sänd radio och poddar. I P3 hör man nya och välkända röster, och en mängd högaktuellt innehåll. P3 är den självklara kanalen för dem som gillar ny musik, populärkultur, humor och samhällsjournalistik. P3 leverera även högkvalitativa poddar genom appen Sveriges Radio-Play.

Den 15 januari 2020 presenterades vårens programnyheter i P3, vilka som programleder och hur kanalen skulle ta form med start måndagen 20 januari 2020. P1-profilen Katherine Zimmerman gästspelar i Morgonpasset och programleder tillsammans med Kodjo Akolor och David Druid. Jörgen Lötgård gör en efterlängtad come-back i en trio tillsammans med Hanna Hellquist och taxen Ines. Musiken får dessutom en mer central roll i kanalen och riktar sig mot en mer selektiv, musikintresserad publik.

Lyssnarna ska känna igen P3 oavsett när de lyssnar på kanalen. Därför suddas redaktionsgränserna ut, samarbetet över hela kanalen i hela landet ökar. P3 har en tablå som i huvudsak är baserad på fyra större pass på vardagarna som går in i varandra naturligt och sänder omlott; morgon, förmiddag, eftermiddag och kväll, och programnamnen har försvunnit till största del. P3 erbjuder sömlös lyssning med inriktning på liveradio.

Morgonen börjar med Morgonpasset i P3, där man fortsatt hör unika och oväntade gäster. Dessutom förstärks P3 Nyheters roll under morgonen med en nyhetsprofil som lyssnarna känner igen, sedan riktas fokus mot musikjournalistiken. På eftermiddagarna tar Hanna Hellquist, taxen Ines och Jörgen Lötgård vid för att underhålla P3-lyssnarna med exklusiva intervjuer när de tar nya grepp om aktualiteter och samtiden.

Musiken i P3 har en mer framskjuten roll där P3 riktar in sig mot en publik som är selektiv. Genom åren har många svenska artister fått sitt genombrott genom P3, och kanalen fortsätter att uppmärksamma ny musik och spelar även mycket musik av svenska artister. P3 sätter musiken i ett sammanhang genom att förstärka musikjournalistiken, vilket exempelvis görs genom flertalet olika programledare som spelar alltifrån pop, rock, R n’ B, elektroniskt mm.

P3 kommer fortsatt att vara garanten för ny musik, populärkultur och samhällsjournalistik. Det ligger i kanalens uppdrag att ständigt söka efter nya format och lyfta aktuella frågor.

Lyssna själva hur det låter. Vi är P3.