Ängeså koncessionssameby har skrivit kontrakt med vindkraftbolaget

2:52 min
  • Gällivare skogssameby har tydligt sagt nej till en vindkraftspark på Hällberget i Överkalix kommun. Ängeså koncessionssameby är däremot positiva till den.
  • Företaget Vasa vind vill bygga en vindkraftpark på Hällberget, tre mil väster om Överkalix. Bygget ha mött motstånd bland annat av Gällivare skogssameby, Naturskyddsföreningen och Sveriges ornitologiska förening. Men Ängeså koncessionssameby, med åretruntmarker i området, har förhandlat med företaget och även upprättat ett dokument.
  •  "Vi har kommit fram att vi kan leva med vindkraftparken" säger Jörgen Rokka, Ängeså koncessionssameby, och bekräftar att ett kontrakt har gjorts men kan inte gå in på detaljer då han menar att det är sekretessbelagt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio