Panama

Sju hittade döda efter sekträd

0:16 min

I Panama har en kvinna och sex barn hittats döda efter ett polistillslag mot en religiös sekt. Polisen misstänker att sekten ägnat sig åt exorcism, alltså andeutdrivning, samtidigt som de hållit personer fängslade. Totalt 15 personer har befriats ur fångenskap av polisen.

Kvarlevorna av en kvinna som var gravid och sex minderåriga har hittats i samband med en polisräd mot en religiös sekt i Panama.

Graven upptäcktes i ett avlägset område i landets nordvästra del, dagen efter att myndigheterna slagit till mot en anläggning några mil söderut, i provinsen Veraguas.

"Det lägliga ingripandet av den nationella polisens specialstyrkor förhindrade att ytterligare 15 människor mördades", meddelar åklagare.

Sekten kallar sig "Guds nya ljus" och de 15 räddade personerna tycks ha blivit väldigt illa behandlade, enligt landets högsta polischef Alexis Muñoz.

- De försökte indoktrinera dem, säger han.

Tio misstänkta sektmedlemmar, varav en minderårig, har frihetsberövats. De sex minderåriga i graven var mellan ett och 17 år gamla och åtminstone fem av dem tros ha varit barn till den döda kvinnan.