Två kraftiga explosioner i Stockholm

2:47 min

Det var två explosioner i Stockholm i natt. Explosionerna var nära varandra, och hände nästa samtidigt. Två hus fick stora skador, och en person fick åka till sjukhuset.

Det hände vid klockan 02.30 på natten. Först var det en explosion i området Husby, och sedan i området Kista. Det är bara 500 meter mellan platserna. De ligger i nordvästra Stockholm. Explosionerna hände i hus med lägenheter. Husen fick mycket stora skador. Många balkonger, dörrar och fönster är förstörda. En person blev skadad, men inte allvarligt.

Ripon bor i Husby. Hans lägenhet fick stora skador av explosionen. Han var på väg att äta en macka, när explosionen hände. Han ramlade i golvet när det smällde. Och det smällde så högt att han blev döv en stund efteråt. Det berättade Ripon för P4 Stockholm.

– När jag går ut i vardagsrummet kom en kraftig smäll. Först tänkte jag att det kanske var en jordbävning eller någonting. Jag ramlade i golvet, och min macka ramlade också. Då märkte jag att i hela lägenheten och ute, var det rök. Jag märkte att det luktade liksom bomb, säger Ripon.

Och du tappade hörseln för ett ögonblick? Du kunde inte höra någonting?

– Ingenting. Efter en så kraftig smäll, jag var helt döv, säger Ripon.

Polisens tekniker undersöker nu platserna. Och de kollar om det finns kameror i närheten som har filmat något. De förhör också personer i områdena. Polisen misstänker att explosionerna hänger ihop. Eftersom de hände så nära varandra, och nästan samtidigt.

Förra veckan var det en explosion vid ett hus på Östermalm, i centrala Stockholm. Ingen person blev skadad, men huset fick skador. Polisen har inte tagit någon som är misstänkt för den sprängningen. Nu undersöker polisen om sprängningen på Östermalm har en koppling till sprängningarna inatt.