Mats fick inbrott i villan trots avancerat larmsystem

2:00 min

Tjuvarna bröt sig in i Mats Petterssons villa i Huddinge. Men säkerhetsföretaget Verisure skickade aldrig någon väktare – trots att Mats Pettersson betalar för just det.

Tjuvarna var smarta.

För att inte utlösa larmet i Mats Petterssons villa i Glömsta i Huddinge på nyår plockade de bort den undre rutan i altandörren och kröp in.

När de rörde sig längre in i huset kände larmkameran av rörelserna och larmet gick igång. Tjuvarna lämnade tomhänta.

Men säkerhetsföretaget Verisure skickade ingen väktare, trots att de lovar att göra det när larmet går. I stället ringde de Mats när han var utomlands och sa att de inte trodde det var tjuvar som utlöst larmet.

– När jag kommer hem fyra dagar senare ser jag ju att jag haft inbrott. Dels får man en chock, att det var inbrott ändå, säger Mats Pettersson som har ett avancerat larmsystem och betalar cirka 500 kronor i månaden till företaget.

Anders Boger är operativ chef på Verisure. Han beklagar det som skett.

– I det här fallet kopplar vi upp oss på ärendet efter 33 sekunder men vi mottar bilder som inte visar tecken på rörelse, säger Anders Boger.

Samtidigt så var det ju flera inbrott i flera andra hus i området. Ändå skickade ni inte väktare.

– Vi vet att flera bostäder, både med och utan larm, upplevde inbrott under ett väldigt kort tidsintervall. Vi har en god dialog med polisen om de observationerna, säger Anders Boger.