Micael Bindefeld: Jag fick en insikt om att jag hade ett jobb att göra

5:10 min

Under ett besök i förintelselägret Treblinka i Polen kände jag att jag måste göra något. Det ramlade på mina axlar.

Det säger PR-konsult, eventarrangören eller festfixaren Micael Bindefeldt som nu delat ut det åttonde stipendiet i stiftelsen i hans namn till minne av Förintelsen.

Jag håller koll på dig ibland i sociala medier. Man få följa dig och din son till förskolan och så där. Jag tänker - vilken press är det på de andra föräldrarna när det ska firas nåt, eller nån ska vara klassförälder. Du är ju logistikens fader när det gäller festligheter...!

– Usch va hemskt när du frågar då där! Som om ingen skulle våga bjuda Simon på kalas? Nej, det kanske är därför vi inte blir bortbjudna så mycket hahaha...Jag har inte mina arbetsglasögon när jag träffar mina kompisar. Vi kan sitta i köket och äta hämtpizza. Det behöver inte vara något tjusigt och det är det inte hemma hos oss heller, säger Micael.

Micael Bindefelds recept på egentillverkad ketchup som utlovades i programmet:

5 röda mogna tomater
1/2 röd chilifrukt
3 vitlöksklyftor
1/2 deciliter vitvinsvinäger
1/2 deciliter farinsocker
1/2 deciliter tomatpuré
1 matsked Worcestershiresås
1 tesked salt
1 kryddmått mald svartpeppar

Skålla tomaterna snabbt. Skala och skär dem i bitar. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda i 25 minuter. Mixa ketchupen noga med en mixerstav. Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.