Robert Brännström ny digitalchef på Ekot

Robert Brännström, med bakgrund som chefredaktör och ansvarig utgivare på KIT, börjar i mars som digitalchef på Ekot.

Som digitalchef på Ekot kommer Robert Brännström leda den grupp som jobbar med Ekots publiceringar i app, webb och sociala medier.

– Robert är en mycket erfaren och driven chef och det känns väldigt bra att han tar på sig uppdraget att leda vår Digitala grupp och ta vårt arbete att nå nya lyssnare ytterligare steg framåt, säger Klas Wolf-Watz, tf Ekochef.

Robert Brännström var med och grundade KIT och var fram till 2018 chefredaktör och ansvarig utgivare där. Robert har också arbetat som publisher och ansvarig utgivare för digitala medier på Bonnier Tidskrifter, varit chefredaktör och ansvarig utgivare på IDG.se och jobbat som reporter främst inom tech.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Sveriges tyngsta redaktion och bidra till att fortsätta utveckla Ekots digitala uttryck. Jag har svårt att tänka mig ett mer spännande uppdrag, säger Robert Brännström.

Robert Brännström börjar på Sveriges Radio den 23 mars.

Bild Robert Brännström (Fotograf: Per Levander)

Kontakt för kommentarer: Klas Wolf-Watz nås för kommentarer via Sveriges Radios växel på 08-784 5000 eller via klas.wolf-watz@sverigesradio.se och Robert Brännström nås för kommentarer via mobil 076-007 83 00