Thailand

Skottdramat i Thailand över – gärningsmannen sköts ihjäl

1:16 min

Den thailändska soldaten som dödade minst 26 personer och skadade över 50 vid en masskjutning vid ett köpcenter i staden Korat i Thailand sköts i morse ihjäl av säkerhetsstyrkor. Det efter att mannen hållit flera personer som gisslan under natten.

I över 17 timmar höll den beväpnade 32-årige militären människor i skräck i shoppingcentret i staden Korat. 

Tidigt i morse dödades mannen av Thailändska säkerhetsstyrkor när dom efter många timmars katt och råtta lek i köpcentret lyckades hitta mannens gömställe. Tidigare under morgonen dödades en soldat ur säkerhetsstyrkorna i en eldstrid med mannen när insatsstyrkan försökte närma sig honom.
 
Det hela började i går eftermiddag med att Gärningspersonen sköt ihjäl ett befäl och två andra militärer på en militärförläggning och flydde där ifrån. Mannen åkte då till ett shoppingcenter där han öppnade eld mot människor som var ute och lördagshandlade. 

Över femhundra personer fanns inne i köpcentret när mannen klev in i byggnaden och folk sprang i panik för att skydda sig. 

En polisman som följde efter skytten in i köpcentret uppmanade mannen att komma och slåss en och en.

Polismannen som konfronterade skytten fick fly undan kulor från skyttens tunga militärvapen.

En talesperson för sjukhusen i Korat säger att det är troligt att dödssiffran kan komma att stiga eftersom flera av de som vårdas på sjukhus är svårt skadade.

Thailands premiärminister Prayut Chan-Oo-Cha kom i morse till Korat där han träffade familjer till offren och besökte skadade på sjukhus.

Gärningsmannens motiv ska vara kopplat till en husförsäljning, enligt premiärministern.