Pressmeddelande 2020-02-12

Premiär för podden Samtal med Mühlrad i P2!

I den nya podden ”Samtal med Mühlrad i P2” möter tonsättaren Jacob Mühlrad spännande gäster från musikvärlden i personliga samtal om skapande. Lyssnarna får inblick i hur tonsättare och musikutövare pratar om och tänker kring musik och komponerande. Gäst i första avsnittet som släpps 12 februari är Staffan Scheja, världspianist och professor i piano, tillika Jacobs vän och tidigare lärare.

Jacob Mühlrad och Sveriges Radio är knappast några främlingar för varandra. Som prisbelönt tonsättare har Jacob Mühlrad redan hunnit med tre beställningsverk i samarbete med Berwaldhallen och Radiokören. Sommaren 2017 gjorde han ett hyllat sommarprogram i P1, om bland annat musik som religiositet och utmaningarna med att komponera som dyslektiker. Nu gör han programledardebut i en ny podd – Samtal med Mühlrad i P2!

– Idéen föddes ur att låta en radiolyssnare få direkt insikt i hur vi musikutövare talar om musik, hur vi skriver musik och våra tankar runt omkring det. I podden blev det sen samtal jag inte ens kunde drömma om, säger Jacob Mühlrad.

Till en början släpps sex avsnitt med en gäst per program. Förutom Staffan Scheja medverkar följande gäster: tonsättarna Andrea Tarrodi och Djuro Zivkovic, cellisten Jakob Koranyi, intermedia-konstnären Sol Andersson och klarinettisten och världsstjärnan Martin Fröst. Samtalen kommer att handla om allt från rosa brus, om musik har färg till en närläsning av Liszts pianosonat i h-moll. Dessutom ger Jacob varje gäst en personlig musikalisk signatur.

Första avsnittet av Samtal med Mühlrad i P2 släpps idag den 12 februari i appen Sveriges Radio Play.

Samtal med Mühlrad produceras av Perfect Day Media för P2 Sveriges Radio.

För mer information, vänligen kontakta: 
Maria Lekteus, kommunikationsansvarig
maria.lekteus@sverigesradio.se
073 712 32 21

Karolina Sandberg, PR- och innehållschef Perfect Day Media
karolina.sandberg@perfectdaymedia.se
073 310 15 66