Ökar snabbt

Nära fördubbling av corona-fall i Sydkorea

2:04 min

I Sydkorea fortsätter coronaviruset att spridas snabbt. Nästan 350 personer har nu konstaterats smittade.

Sydkorea tycktes länge förskonat från lokala utbrott av coronaviruset och sjukdomen Covid-19. Men den senaste veckan har helt förändrat läget och i dag ökade antalet smittade med över 140 konstaterade fall. Nästan en fördubbling.

De flesta kopplas till ett sjukhus nära staden Daegu, men fall har även bekräftats på flera andra platser i landet, däribland Sydkoreas andra största stad Busan.

Även i grannlandet Japan har lokala fall konstaterats på vitt skilda platser i landet och i dag meddelade arrangörerna för Tokyo-OS att utbildningen av volontärer, som skulle startat i dag, skjuts på framtiden.

Men, det finns inga som helst tankar på att ställa in OS, enligt ett pressmeddelande.

I Kina fortsätter antalet fall minska, enligt den officiella statistiken.
Men myndigheterna har flera gånger den senaste tiden ändrat diagnoskraven i den värst drabbade Hubei-provinsen, vilket gjort det svårt att följa trenderna i statistiken, något som också blivit en stor fråga i sociala medier i Kina där många fortsatt tvivlar på de officiella siffrorna.

I dag väntas en expertgrupp från Världshälsoorganisationen WHO besöka Wuhan för att inspektera förhållandena i den hårt drabbade provinshuvudstaden.

Av de över 2 300 personer som hittills avlidit i Kina har de allra flesta dött i Wuhan där sjukvården fortfarande är under enorm press.