Ishockey - SHL

Luleå Hockey segrade i seriefinalen

2:02 min

Tabellettan Luleå Hockey mot tvåan Färjestad, rysare på förhand där hemmalaget Luleå gick hem med segern. 4-1(1-0,1-0,2-1) slutade matchen efter två mål av Petter Emanuelsson.

I första perioden var det mest ställningskrig mellan lagen med knappt några målchanser, Luleås Petter Emanuelsson fångade upp en puck i anfallszon rundade Färjestads målet och pricksköt in ledningsmålet bakom en skymd Markus Svensson.

I andra perioden var Färjestad det klart bättre laget men en storspelande Joel Lassinanti räddade samtliga avslut av gästerna, på ett av Luleås få anfall i perioden hittade Einar Emanuelsson en fri Isac Brännström framför Färjestadsmålet och 2-0 var siffrorna inför tredje perioden.

Luleå var klart bättre i tredje perioden trots det var det Färjestad och Daniel Viksten som reducerade till 2-1. En snabb spelvändning efter ett långt pass hittade Petter Emanuelsson en lucka under armen på Markus Svensson och 3-1 var ett faktum. Erik Gustafsson kunde fastställa slutresultatet till 4-1 i tom målbur.