FACIT: Hitta 10 olyckor

1 JAS-kraschen på Långholmen
Vi hör ett från ett klassiskt klipp när åskådare ett JAS Gripen-plan krascha under Vattenfestivalen i Stockholm den 8 augusti 1993

2 Gruvolyckan i Chile
5 augusti 2010, när en koppar- och guldgruva kollapsar i Chile, så att 33 män blir fast under jorden. Vi hör låten Hey ho från Snövit och Bon Ivers låt 33 God.

3 Bertil Svenssons blodiga tumme
Bertil Svensson skar sig i tummen i "Sköna söndag" 1991 medan han pratade om blomsterananas. Vi hör Robert Gustavssons parodi på Bertil Svensson i inslaget Fråga Bertil.

4 Prinsessan Dianas dör i bilkrasch
Vi hör Elton John med Candle in the Wind 1997 -en hyllning till prinsessan Diana som omkom i en bilkrasch i Paris 1997. Elton John spelade låten på Dianas begravning.

5 Miljökatastroferna i Hallandsåsen
Tunnelbygget som orsakade en av de största miljökatastroferna i Sverige i modern tid. 1997 läckte det giftiga tätningsmedlet Rhocagil ut.

6 Tjörnbron rasade
I år var det 40 år sedan den ödesdigra januarinatten då fartyget Star Clipper kolliderade med Tjörnbron som rasade ner i havet. Åtta personer miste livet, då de i dimman inte såg att vägbanan var borta och körde rakt ner i det kalla vattnet 40 meter nedanför.

7 Hindenburgkatastrofen
Den 6 maj 1937 exploderade luftskeppet Hindenburg inför ögonen på 1000 åskådare vid Lakehurst utanför New York. Hindenburg var världens största luftskepp, 245 meter långt och det rymde 72 passagerare. VI hör Rockbandet Led Zeppelin som använder sig av en bild på Hindenburg på sitt debutalbum Led Zeppelin

8 Martin Björck satte i halsen
Under inspelningen av "Peking Express" satte programledaren Martin Björck en bit skinka i halsen och höll på att kvävas. Som tur var gick allt bra!

9 Anders Kraft biten av orm
Mitt under direktsända Nyhetsmorgon, när Anders Kraft malligt plockar upp mjölksnoken som Skansenakvariets Jonas Wahlström har med sig, blir han biten. Några minuter senare blir han även biten av en ödla.

10 Skurt tappar mikrofonskyddet i pappersmassan
Vi hör Hardy Hamrin med låten Pappersmaskin Nr. 2 och avslutar med Skurt. Den gröna lilla oskyldiga grodan som en gång besökte ett pappersbruk för att göra ett reportage. Under inspelningen tappas ett mikrofonskydd ner i pappersmassan vilket förstör massa helt och det hela slutar med ett skadestånd på miljonbelopp till pappersbruket.