Kanal 5 släckt för Teliakunder

1:52 min

Klockan åtta på tisdagsmorgonen släcktes kanal 5 och nio andra Discovery-kanaler ner för alla Telias kunder. Anledningen är att man inte har kunnat komma överens om ett nytt distributionsavtal mellan parterna. Totalt drabbas 770 000 hushåll och man verkar inte ha någon lösning i sikte än så länge.

Enligt Discovery har Telia krävt att få betala mindre för programinnehållet än andra distributörer som Viasat och Telenor.

Telia hävdar att konflikten handlar om att Discovery, som har rättigheterna för att sända bland annat fotbollsallsvenskan inte tänker sända evenemanget i sina linjära kanaler. I stället kommer tittarna få vända sig till play-tjänsterna.

Det här kommer knappt tre månader efter den stora konflikten mellan TV4 och Tele2 som uppstod i samband med att Telia tog över TV4, när kanalen släcktes för 1,5 miljon hushåll i över en vecka.

Nu tycks man alltså ha nått samma dödläge med Discovery, men enligt Telia har de två händelserna inget samband och man hoppas att kunna nå en lösning inom kort.