Coronavirus

Företag ersätter fysiska möten med distansmöten

2:15 min

I kölvattnet på det globala coronavirusutbrottet så ställer allt fler företag in sina planerade resor och ersätter sina fysiska möten med möten på distans, något som redan har varit möjligt under en lång tid.

Men när folk nu tvingas använda sig av den här tekniken så inser också många nyttan med den, det säger David Orlic, kommunikationsexpert, som tar sig själv som utgångspunkt.

– Jag har de senaste dagarna tagit alla mina möten över videolänk eller telefonsamtal, säger han och fortsätter:

– Det här coronautbrottet blev en perfekt ursäkt att ställa in saker och flytta saker som man kanske inte orkade med så mycket. Jag måste säga att det har funkat precis lika bra, om inte ännu bättre. För att videosamtal är till sin natur ganska obehagliga, och det gör att de automatiskt blir kortare än vad längre möten fysiskt är, så att här tror jag att det finns mycket produktivitet för samhället att tjäna in på förkortad mötestid, säger han.

– Även om det fysiska mötet har flera fördelar så kommer kanske coronaviruset leda till att fler upptäcker alternativet, och inser vilka fördelar även det har, det säger David Orlic.