Elisabeth Edberg

Trafikreporter och sändningsledare

Placerad i Stockholm och sänder rapporter i alla P4-kanaler från Mälardalen och norrut samt under kvällar och nätter över hela landet.

elisabeth.edberg@sverigesradio.se
08-784 50 00Första gången jag var med i radio:
 Jag har jobbat som journalist i många år, men som skribent och chefredaktör. Det var först när jag började på Trafikredaktionen som jag hörde mig själv i radio. En märklig känsla att höra sin egen röst, men efter ett tag vande jag mig

Favoritprogram i radio: Det beror på tidpunkt. Förutom trafikrapporteringen så lyssnar jag gärna på Kvällspasset och Fredag i P4. På helger är det Melodikrysset och Söndagsmorgan som gäller. Det vanligaste är dock att jag lyssnar på någon podd från P4 Dokumentär eller P3.

Favoritmusik: David Bowie, Queen och all glamrock som är bra.

Radioförebild: Ekots nyhetspresentatörer.

Då klappar jag mig på axeln: Jag försöker göra det så ofta som möjligt. Man kan lätt hamna i att vara sin egen starkaste kritiker och därför försöker jag vara noga med att vara min egen supporter.

Okänd talang: Jag kan sjunga många nationalsånger t ex Tyskland, Kanada, Sydafrika, Norge och Sveriges. Jag sjöng nationalsången på olika idrottsevenemang. Då fick man lära sig de olika nationernas nationalsånger i händelse att de skulle vinna turneringen.

Alternativt drömjobb: Westernryttare.

Teknisk pryl som jag använder mest: Som övriga världens befolkning - min mobiltelefon.

/ Elisabeth