Frågor och svar Poddfest 2020

Varför ställer ni in Poddfest den 21-22/3?
Sveriges Radio har fattat beslut om att alla företagets publika evenemang under mars månad kommer att ställas in. Beslutet grundar sig på Folkhälsomyndighetens begäran till regeringen den 11 mars om att stoppa alla evenemang med fler än 500 deltagare. Det får som konsekvens att vi tyvärr inte kan genomföra Poddfest den 21-22/3. Våra samarbetspartners är helt överens med oss om detta, även om vi alla tycker att det är jättetråkigt.


Kommer ni göra Poddfest 2020 senare istället?
Ja, det hoppas vi verkligen på! Nu siktar vi mot våren 2021!!!

Jag har redan köpt biljett till evenemanget 21-22/3, hur får jag pengarna tillbaka?
Du får vända dig till Fotografiska i den frågan.


Vilka poddar var det sammanlagt som skulle köra på Poddfest 21-22/3?
Morgonpasset i P3 - Gästen, Mord mot Mord, P3 Dokumentär, USApodden, Adam & Kompani, Misslyckade brott, Stiljournalen, P3 Psykologen, P3 Dystopia, HanaPee’s Otroliga Podcast, P3 Låten, Bathina - en podcast, Alkispodden, Tappad som barn, Europapodden, Söndagsintervjun, P3 Historia, Hjärta och Hjärna, Pappapodden, Mammasanningar, Olöst - porrmorden.


Varför tog ni inte det här beslutet att ställa in Poddfest 21-22/3 tidigare?
Sveriges Radio har gått på Folkhälsomyndighetens begäran till regeringen som kom den 11 mars. Alla våra samarbetspartners är överens om det här beslutet.


Kan ni inte bara livesända Poddfest den 21-22/3 utan publik?
Hela poängen med Poddfest är ju mötet mellan poddar och deras fans. Vi tror tyvärr inte att det skulle bli bra utan publik.

GENERELLT OM PODDFEST

Vad ÄR ens Poddfest?
Poddfest är en 2dagars-festival med livepoddar, där några av Sveriges bästa poddar kör live.

Vilka samarbetar ni med?
Vi har ett officiellt samarbete med Bauer Media, Acast och Spotify. Vi vill gemensamt sporra publikens ökade intresse för poddar. Samarbetet har också gjort det möjligt att utöka Poddfest till två dagar. Det kommer att glädja alla fans. Vi har sedan tidigare också ett bra samarbete med Fotografiska kring Poddfest.

Kommer man att kunna lyssna på livepoddarna även om man inte är på plats?
Ja, man kommer att kunna lyssna på allt i efterhand. Vi kommer att publicera dem som poddar här på Poddfest-sajten.

Varför direktsänder ni inte evenemanget?
Det funkar inte så bra att direktsända allting eftersom flera av programpunkterna sker samtidigt i olika salar. Du kommer däremot kunna lyssna på allt i efterhand här på Poddfest-sajten.

Hur valde ni ut de medverkande?
Vi och våra samarbetspartners gör ett urval kring aktuella poddar, teman och trender som vi tycker är intressantast just nu. Vi hoppas naturligtvis att du ska tycka att det är spännande att möta och lyssna på personerna bakom produktionerna – det gör vi!

Varför kostar det pengar att gå in? Tar Sveriges Radio betalt?
Vår samarbetspartner Fotografiska tar sitt vanliga inträde till museet. Den som vill gå på Poddfest kommer alltså också kunna passa på att se de pågående utställningarna. Med lördagens biljett kommer du också in på söndagen. Undrar du om biljettpriser så hittar du all info HÄR.

Kommer ni att göra eventet fler gånger?
Ja, Sveriges Radio ordnar eventet årligen. Bra va?

Varför samarbetar Sveriges Radio med Fotografiska?
Först och främst för att Fotografiska erbjuder lämpliga lokaler för evenemanget. Vi samarbetar med många olika kulturinstitutioner, både i Stockholm och över hela landet, kring våra större evenemang.

Varför gör ni det här evenemanget?
För Sveriges Radio är det viktigt att vara en arena för alla typer av berättelser. Vi är Sveriges största producent av radiodokumentärer, och vill vi främja utvecklingen av berättande och nya format. Vi tycker att det är vår roll att på bred front stimulera och lyfta fram ny talang, nya format och nya idéer som bygger på ljud. Det inbegriper naturligtvis även andra producenter än Sveriges Radio, vilket inte minst den stora podcast-boomen visat. Det händer otroligt mycket spännande just nu och det vill vi spegla.

Varför heter det Poddfest?
För att det är en fest, för poddar och för alla som älskar och/eller är nyfikna på poddar!

Vad gör jag om jag har en fråga..?
Då är du välkommen att höra av dig till oss! Maila till poddfest@sverigesradio.se