Coronaviruset

Så påverkades idrotten av corona under måndagen

0:57 min

Dag för dag, nyheterna kring idrotten i coronavirusets spår.

Måndag 30 mars:

  • Golfens Irish Open i slutet av maj, som var tänkt som återstart för Europatouren, har skjutits upp. Irish Open skulle spelats två veckor innan Scandinavian Mixed på Bro Hof i Stockholm. Om den tävlingen nu kan spelas som planerat den 11-14 juni, det återstår att se
  • Flera klubbar har redan gjort det. Nu väljer även Sveriges rikaste fotbollsklubb Malmö FF att korttidspermittera "stora delar av organisationen" för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen.
  • Friidrotts-VM som skulle hållas i Oregon sommaren 2021 får nu flytta på sig. Anledningen är den krock som nu uppstår när OS flyttats fram ett år till samma sommar. Uppskjutningen innebär att det blir två VM-somrar på rad, 2022 och 2023.
  • Nu står det klart: Tokyo-OS invigs 23 juli och avslutas den 8 augusti 2021. Enligt beräkningar kan kostnadsökningen för att flytta OS landa på cirka 60 miljarder kronor.
  • Årets Wimbledon kommer att ställas in helt med anledning av coronavirusets globala spridning. Det säger tyska tennisförbundets vice ordförande Dirk Hordoff i en intervju med tyska Sky Sports. Hordoff säger att Wimbledon ska ha ett styrelsemöte på onsdag för att ta det slutgiltiga beslutet.