Facit Wrestlingquiz

1: Ring – Vi hörde låten “Vi dansar runt i ringen” en sång för bäbisar och busigt lärande.

2: Seth Rollins – VI hörde Seth Rollins prata inför en match i februari 2020.

3: Uträkning – Vi hörde Europes The Final Countdown. Att räkna gör man i Wrestling. Om brottaren exempelvis hamnar utanför ringen så börjar domaren räkna, detta begrepp kallas uträkning. Uträknad blir brottaren om hen inte hinner in innan domaren räknat till 10.

4: Jim Hellwig – Vi hörde en intervju med wrestlaren Jim Hellwig som även kallades The Ultimate Warrior eller som han kallades när han började brottas 1985 Jim ”Justice” Hellwig. Nämner ni något av namnen är det så klart rätt. Hans kännetecken var hans speciella ansiktsmålning samt att skaka repen våldsamt. Han dog av en plötslig hjärtattack 2014.

5: Fall /pinfall – Vi hörde Pinballs med Vita lögner och Falling med Juliee Cruise, sätt samman dessa och du har pinfall. Är ett sätt att vinna, man täcker motståndaren så denna ligger på rygg med bägge axlarna mot marken.

6: Aleister Black – Vi hörde Aleister acceptera ett fajterbjudande från Seth Rollins.

7: Knock-out – Vi hörde två kvinnliga wrestlare slåss, varav den ena fick in ett rejält slag och knockade den andre. Knock out är ytterligare ett sätt att vinna på i Wrestling. Domaren räknar till visst nummer när brottaren ligger nere i ringen, har hen inte vaknat till och rest sig innan angiven siffra så har denna förlorat.

8: Hulk Hogan – Vi hörde introt till låten HULKOMANIAC. Som wrestlingstjärnan Hulk Hogan spelade in 1993.

9: Ge upp /Submission – Vi hörde Belinda Carlisle och låten Submission vilket är ett sätt att förlora i Wrestling, ja eller vinna beroende på hur man ser på det.

10: Kayfabe – Skådespel på wrestlingspråk. Vi hörde ett australiskt tvinslag om när man brutit regeln om skådespelet Kayfabe. För att understryka och kanske förvirra fick en annan skådespelarduo vara med. Ernst-Hugo Järegård och Jan-Olof Strandberg i en uppsättning som Radioteatern spelade in 1969. Det var Mikael Timm som berättade om Samuel Becketts pjäs "I väntan på Godot".