Har nu stoppats

Flera corona-fall kopplas till after ski i Åre

1:41 min

Region Jämtland Härjedalen har nu 45 bekräftade fall av covid-19.
Åtta av dem finns i skidorten Åre och kan kopplas till after ski-besök tidigare i veckan.

– Det finns kopplingar till bland annat de här after ski-besöken, när det gäller de här nya fallen i Åre. Det var åtta fall i dag, säger Maria Stenquist som är regionens mediekontakt.

Under gårdagen bekräftades alltså att ytterligare 15 personer testat positiva för coronaviruset i Region Jämtland Härjedalen. Det totala antalet är därmed uppe i 45 smittade. De åtta smittade i Åre har isolerats i hemmet och anses inte behöva sjukhusvård. Det uppger regionens smittskyddsläkare Micael Widerström i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att det nu föreligger lokal smittspridning i Åre.

Nu har nattklubbar och after ski i Åre stängts. Åre kommun skriver på sin webbsida att man gått upp i stabsläge och noga följer händelseutvecklingen gällande coronaviruset.

På måndag kommer frågan att tas upp med Folkhälsomyndigheten i ett sedan tidigare inplanerat möte, säger Maria Stenquist.

– Man kommer också att se över det här till veckan genom att ha ett möte med Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen. Man har ett möte på måndag då man ska resonera vidare om hur man ska agera.