Pressmeddelande 2020-03-23

Liv Strömquist och Bengt Ohlsson nya programvärdar för Allvarligt talat

I sommar får Allvarligt talat i P1 två nya programvärdar. Författaren och krönikören Bengt Ohlsson och serieskaparen, konstnären och poddaren Liv Strömquist kommer i fyra program var svara på lyssnarnas frågor. Första avsnittet sänds 26 juni men redan nu uppmanas lyssnarna att skicka in frågor.

– Att få vara värd för Allvarligt talat är – allvarligt talat – en dröm som går i uppfyllelse, säger Bengt Ohlsson. Det är ett program som jag har följt hyfsat noga, och somliga avsnitt har jag lyssnat på flera gånger och haft god hjälp av i svåra stunder. Jag tycker att det är en svårslaget sympatisk programform. Det är lagom långt och känns som ett i bästa mening vuxet samtal, vänligt och allvarsamt, där värden och lyssnarna tillsammans söker svaret på knepiga frågor. Och ibland leder sökandet vidare till fler frågor, kanske ännu knepigare, men det är ju så livet ser ut.

Allvarligt talat är ett program som bygger på lyssnarnas frågor. Frågor som kan handla om livet, vardagen, sorgen, sammanhang man funderar över, udda frågor som kan tyckas svåra att hitta svar på – något som Liv Strömquist ser fram emot:

– Det är ett hedersuppdrag, säger Liv Strömquist som tycker det ska bli en spännande utmaning att ge egensinniga svar till publiken. Jag besvarar gärna frågor om vad som helst men för något man ärligt undrar.

Lyssnarna kan maila in frågor till programmet hit: allvarligttalat@sverigesradio.se

Om Allvarligt talat:

Allvarligt talat startade 2008 och leddes då av poeten och dramatikern Kristina Lugn. Efter det har bland annat PO Enquist, Lena Andersson, Horace Engdahl, David Lagercrantz, Marianne Lindberg de Geer, Martina Montelius, Mirja Unge och Bob Hansson svarat på lyssnarnas frågor under somrarna och vintrarna.

Pressbilder, foto Mattias Ahlm, Sveriges Radio:

Liv Strömquist

Bengt Ohlsson

Liv Strömquist och Bengt Ohlsson

Sändningstid:

Allvarligt talat sänds i P1 med start  fredag 26 juni 2020  kl. 14.30-14.55. Programmen går även att lyssna på i Sveriges Radio Play och på andra poddplattformar.

För frågor, kontakta:

Susanna Einerstam, producent
Susanna.einerstam@sr.se
08-784 55 66, 070-240 68 68

Ulrika Salander, kommunikationsansvarig P1
ulrika.salander@sr.se
073-773 54 10