Jeara doaktáris coronavirusa birra

Här svarar läkarna på publikens frågor om coronaviruset

0:27 min

Tidigare bad vi er i publiken att skicka in frågor till våra samisktalande läkare. Vi fick in många frågor och kanske just din fråga nu har blivit besvarad. Här kan du se vårt program Jeara doaktáris Coronavirusa birra som är textat till svenska.

Du kan också se programmet på SVT Play fram till 9 maj.

Bland annat får vi svar på hur det är att jobba som läkare i coronatider, varför man inte ska hälsa på sina morföräldrar, om det är större smittrisk i en större stad än i en by i norra Sverige. Och en annan viktig fråga så här i påsktider är såklart om man lugnt kan äta sitt lösviktsgodis utan att bli smittad.

I programmet träffar programledaren Ann Catrin Stenberg Partapuoli de samisktalande läkarna Gunnar Nordqvist och Eleonor Blind som jobbar på Gällivare sjukhus.

Läs också: Här får du svar på de vanligaste frågorna om Coronaviruset (SVT Nyheter)

Programledare/reporter: Ann Catrin Stenberg Partapuoli
Webb/some-reporter: Johanna Tjäder
Foto/redigering: Stefan Karlsson, Johan Palomäki  
Redaktör: Marja Påve
Webbredaktör: Marie-Louise Niia 
Research: Anna Sunna
Textare: Britt Inger Sikku

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio