Sköt från en bil

Minst 16 döda i skjutning i Kanada

2:00 min

Dödssiffran efter masskjutningen i Kanada stiger. Nu rapporterar polisen att minst 16 personer har dödats i en skjutningen där en gärningsman under flera timmar åkte runt och sköt mot människor från en bil.

Den misstänkte skytten, en 51-årig man, ska redan under lördagskvällen påbörjat sin vansinnesfärd. Under tolv timmar ha åkt runt i en bil och skjutit mot människor. Polisen uppmanade invånarna i området att gömma sig inomhus och låsa sina dörrar.

Den misstänkte skytten ska ha varit klädd i en polisuniform under dådet, vilket tyder på att det hela inte var en slumpmässig handling, enligt polisen i Nova Scotia.

Offren hittades både inomhus och utomhus. En av dom döda är en polis.

Efter en polisjakt som slutade vid en bensinmack utbröt skottväxling mellan den misstänkte och polisen, varpå den misstänkte dog.

– Det här är en av de mest vettlösa våldshandlingar i vår provins historia sade Nova Scotias premiärminister Stephen McNeil till journalister tidigare på dagen.

Skjutningen är den dödligaste attacken som landet drabbats av på 30 år, uppger AP. Enligt polisen kan dödstalet komma att stiga.

Motivet till masskjutningen är oklar.