Tack för alla bidrag! Anmälan har stängts till P2:s digitala Valborgskör

1:50 min

P2 skapar en digital Valborgskör, eftersom vi inte får samlas och sjunga tillsammans som vi brukar. Sången vi stämmer upp i är så klart ”Längtan till landet”, eller ”Vintern ra”, som den också kallas. Var med och sjung med oss!

Körsångare runt om i landet går sysslolösa när Valborgsfiranden och konserter ställs in till följd av coronapandemin. Men våren kommer ändå – och nu kan du vara med och sjunga in den digitalt!

Tillsammans skapar vi en jättestor kör som hörs i Klassisk morgon på Valborgsmässoafton, 30 april! Kören blir också en video i våra sociala medier, på Klassisk morgons och P2:s Facebook-sidor.

Så här gör du för att delta:

– Välj vilken stämma till ”Längtan till landet” du vill sjunga. Här nedan finns ljudfiler du kan lyssna på, både för att välja och som hjälp när du spelar in.

– Lyssna med lurar och spela in en video med dig själv när du sjunger. Se till att inspelningen inte blir längre än max två minuter.

– Skicka in din inspelning till P2/Klassisk morgon i ett privat meddelande på Facebook. Skriv ditt namn, var du bor och vilken stämma du sjunger. Senast måndag 27 april klockan 10.00 vill vi ha ditt bidrag.

På Facebook finns en instruktionsfilm där Pernilla Eskilsdotter visar hur det såg ut när hon skickade in sitt bidrag!

P2 sätter ihop bidragen till en jättekör

Efter deadline sätter vi på P2 ihop alla bidragen till en stor kör. Resultatet hörs i Klassisk morgon och P2 på hemväg på Valborgsmässoafton, 30 april. Dessutom klipper vi ihop en kollagevideo som vi publicerar på våra Facebook-sidor.

Genom att skicka in din ljudinspelning/videoinspelning samtycker du till att P2 Sveriges Radio kan använda den i radio och för publicering på våra sociala medier.

Frågor? Se de vanligaste frågorna och svaren nedan!

Hur lyssnar jag och spelar in samtidigt?

Många väljer att lyssna på ljudfilen på datorn samtidigt som de spelar in sig själva med mobilen.

Hur vet jag om ljudfilen kommit fram?

Kan du själv se filmen i ditt facebook-meddelande har det nått oss. Har det inte det, så prova att skicka filmen igen.

Vad menas med ”Privat meddelande” på Facebook?

På vår Facebook-sida så klickar du på den blå knappen med texten Skicka meddelande. Då blir det ett privat meddelande som inte syns offentligt.

Min fil är för stor enligt Facebook – hur gör jag?

Skicka filen via sprend eller wetransfer och fyll i mottagarnamn: klassiskmorgon@sverigesradio.se så laddar vi ner filmen därifrån.

Jag har inte Facebook men vill gärna vara med – hur gör jag?

Skicka filen via sprend eller wetransfer och fyll i mottagarnamn: klassiskmorgon@sverigesradio.se så laddar vi ner filmen därifrån.

Kan jag sjunga ett annat arrangemang än det som ligger på hemsidan?

Nej, för att det ska bli en så snygg helhet som möjligt vill vi att alla sjunger samma arrangemang.

Hur är det med dragningar och tempo?

Vi vill helst att alla sjunger enligt tempot som finns i exempelljudfilerna, även om lite individuell krydda såklart går bra.

Vi är flera sångare som vill sjunga ihop. Kan vi skicka in ett gemensamt bidrag?

Nej, vi vill att alla sångare skickar var sitt bidrag.

Övriga frågor mejlas till klassiskmorgon@sverigesradio.se (bemannad mån-fre 7-15)