Chefen om Jerringpriset: ”Ett väldigt speciellt år”

2:05 min

Bara ett par heta prestationer har hunnit utföras. Världsidrotten ligger nere sedan tidigt i mars. Mängder av mästerskap och tävlingar, långt in på hösten, har skjutits upp eller blivit inställda. Är det ens idé att dela ut Jerringpriset för 2020?

Q & A. Frågor och svar. Redaktionschefen Markus Boger reder ut hur det kan bli i slutet av idrottsåret 2020.

  • Är det ens idé att dela ut Jerringpriset för 2020?

”Det är ju ett väldigt speciellt år, det går inte att komma ifrån. Men visst ska vi dela ut ett Jerringpris. Det tvekar vi inte på. Det finns redan prestationer gjorda, så svenska folket kommer att kunna utse en värdig vinnare”, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger.

  • Skulle det till slut kunna bli bara två eller tre kandidater som folket får välja mellan?

”Vi vill i grunden ha fler. För det mesta har vi haft mellan 10 och 15 st som folket fått rösta på. Nu har vi åtminstone Armand Duplantis och Linn Svahn givna. Men antalet kandidater som vår jury vaskar fram i höst kan påverka formerna för hur röstningsprocessen blir. Vi brukar ju ha olika stadier då ett visst antal kandidater slås ut, innan röstningen fortsätter”, säger Boger.

  • Skulle Radiosporten kunna utse en vinnare på helt egen hand?

”Nej, det här är svenska folkets pris. Självklart ska de få säga sitt också nu. Men visst, det här är ett speciellt år. Det går inte att komma ifrån.”