Familjer med barn kan få mer bostadsbidrag

1:51 min

Familjer med barn kan få mer hjälp att betala hyran för sin bostad. Regeringen höjer bostadsbidraget för barnfamiljer under coronakrisen.

De som inte har råd att betala hyran för sin bostad, kan söka bostadsbidrag. De flesta som får bidraget är fattiga föräldrar. Oftast är det ensamstående mammor.

Nu höjer regeringen bostadsbidraget med 25 procent. Det betyder att en familj kan få högst 1325 kronor per månad i bidrag för sin bostad. Det har regeringen bestämt tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna.

Det höjda bidraget kommer att kosta 560 miljoner för staten. Ändringen är tillfällig under coronakrisen. Den gäller från den 1 juli till och med december i år.

Det är viktigt att coronakrisen inte drabbar barnen så hårt. Det säger Ardalan Shekarabi på en pressträff på onsdagen. Han är minister för socialförsäkringar, till exempel olika bidrag från staten.

– Det är viktigt att barnfamiljer kan klara sitt boende och att barn inte drabbas lika hårt av coronakrisen, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.