Spotify gör sin första svenska dramatiserade poddserie

1:17 min

I ett nystartat projekt har Spotify börjat producera egna dramatiserade poddserier som ska ges ut i början av nästa år. Företagets första i sitt slag.

Projektet fokuserar på vad man kan kalla scriptade dramapoddar, internationellt kallat audioplays, som ska ges ut i form av poddserier i början av nästa år.

 – Det är inte en samtalsbaserad eller en "behind the scenes"-podcast som bara beskriver vad som utspelar sig i en bok eller film. Här pratar vi om en dramatiserad version, säger Johan Seidefors, innehållschef på Spotify.

Ännu är det för tidigt att säga något om innehållet, berättar Siedefors, men serierna kommer att bygga på nyskrivet material och blir Spotifys första i sitt slag på svenska.

– Vi rör oss mot att testa gränserna för vad som har gjort hittills. Det blir ungefär som ett screenplay för tv, anpassad för podcast, som en form av audioplay.

Som radioteater?

– Det kanske startade där någon gång. Sen tror vi att det finns en stor möjlighet att jobba vidare med det, mer mot hur tv-streamingtjänsterna jobbar.