P4-toppen

Alx Hauzen

3:57 min

Debutsingel från Alx Hauzen utmanar på P4-toppen.

Alx Hauzen är artistnamnet för Alexander Hausenkamp, som den här veckan utmanar på P4-toppen med sin debutsingel ”Ingen som du”.

Alexander är uppvuxen på Frösön, och med ett musikintresse redan i unga år spelade och sjöng han gärna i skolan och hemma. Han vågade dock inte tro på att ta det vidare, till för fyra år sedan då ett videoklipp med Ed Sheeran motiverade honom att söka till en låtskrivarutbildning på Kulturama i Stockholm, där han sedan spenderade ett år.

Idag ägnar han sig både åt sång, piano, gitarr, inspelning/musikproduktion, och skriver musik till andra parallellt med att utveckla sig själv som artist. När Alexander skriver egen musik utgår han alltid från en känsla och vilket ”rum” han vill att en viss låt ska passa in i. Därför representeras många olika genrer i hans eget skapande, med en tydlig känsla i fokus.

Utmanarlåten ”Ingen som du” skrev han, tillsammans med Ida Gratte, till sin barndomsväns bröllop. En kärlekslåt som handlar om ”hur mycket bättre ens liv kan bli ihop med någon annan. Om hur ens perspektiv förändras och det gråa och vanliga plötsligt lyser upp och blir intressant.”

Låten släpptes i slutet av april, och inspelning samt produktion av låten har Alexander gjort själv.

Han fortsätter nu att skriva fler låtar och att etablera nya samarbeten, och jobbar även på en egen EP.

Alx Hauzen (Alexander Hausenkamp) – Sång, gitarr

Miss Sister (Ida Gratte) – Kör

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du