P4-toppen

Tova Glyt

3:59 min

Ny låt av Tova Glyt utmanar på P4-toppen.

Nu är det återigen dags för Tova Glyt från Åre att utmana på P4-toppen. Även denna gång med en egenskriven låt.

Musik har alltid funnits i Tovas liv, och hon började spela bas som 12-åring under den tid hon bodde i Madrid. Hon har även gått musikgymnasiet på Kulturama i Stockholm, med inrikting låtskrivning. Att skriva låtar började hon dock med långt tidigare, sin allra första låt gjorde hon redan som 7-åring och idag tillhör låtskrivande vardagen.

Nu är Åre platsen där hon bor, och även spelar flitigt på Årehyddans scen under vinterhalvåren.

Hennes låt ”Bad Bad Dream” har vi tidigare kunnat höra på P4-toppen, och hon vann två år i rad i P4 Jämtlands lokala final av P4 Nästa med ”Heavenly Father” 2018 samt ”No Ordinary Girl” 2019.

Nu utmanar hon med låten ”Head Back” som Tova beskriver som en genomtänkt låt i allt från musik och text till arrangemang. Ett akustiskt och äkta sound som ger utrymme till berättandet i texten: ”Head Back är en kärlekssång med olika tidsbegrepp som förklarar att personen inte vet vem den ska vara, eller vill ta vägen.”

Just nu ligger fokus på Tovas kommande EP som släpps 5 juni, innehållande bl.a. ”Head Back”. Trots blandningen på låtarna kommer de ge en helgjuten bild av Tova som artist och låtskrivare, hundra procent Tova Glyt. ”Jag har drömt om att släppa min musik så länge, och nu börjar alla bitar falla på plats. Jag växer in i den artisten som jag alltid drömde om när jag var yngre. Därför känns detta som en viktig punkt i mitt liv och karriär.”

Tova Glyt – Sång, bas
Marcus Högquist – Gitarr
Tomas Pettersson – Piano
Johannes Haglund – Trummor
Andreas Ahlenius – Mix

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du