P4-toppen

Stina Millner Palmqvist

3:39 min

Stina Millner Palmqvist utmanar på P4-toppen.

Ordkonstnären Stina har många kreativa strängar på sin lyra. Som föreläsare har hon utifrån böcker som hon skrivit tillsammans med Maria Sundelin, varit ute föreläst en hel del om begrepp och perspektiv som rör t.ex. funktionshinder och hur det är att leva med CP-skada. ”Födda med trasiga vingar – Två liv. Två CP-skador” och ”Flyger med känsliga vingar – mer om två liv och två CP-skador” är böckernas titlar. Stina har även jobbat som journalist, arbetar nu på ett Bokförlag och är verksam som låtskrivare.

Som sångerska och låtskrivare uppträder hon i många olika sammanhang. Bl.a. tillsammans med Patriks Combo, som hon 2016 gjorde Basse on Tour med.

Genom Cornelis Vreeswijks visor upptäckte Stina det roliga i att leka med musik och dikt, så när hon skriver egna låtar blir det ofta och gärna i hans anda. Hon jobbar själv för att belysa samhällsproblem och fördomar med svart humor och allvar i sina låtar. En av hennes mest uppmärksammade låtar är ”Skuld”, som sätter ord på känslor och tankar hos många andra i liknande situation.

Men hon inspireras också av all möjlig musik som hon själv gillar, och skriver texter om olika ämnen. ”Tvivlarens bön” som utmanar på listan är en kärleksfull sång tillägnad en skyddsängel. ”Även om man inte tror på Gud själv så kan man be att han, hon, den eller det tar hand om skyddsänglarna som gör det.”

Låten släpptes i slutet av april och är inspelad samt producerad av Fredrik Magnusson.

I sommar kommer en ny bok från Stina, och så småningom ännu en ny låt.

Stina Millner Palmqvist – Sång
Fredrik Magnusson – Gitarr, melotron

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du