P4-toppen

Mödraskapet

3:27 min

Mödraskapet utmanar på P4-toppen.

I Bräcke finns punkbandet Mödraskapet som denna vecka är en av två utmanare på höstens första P4-toppen. Den egenskrivna låten ”Psykopaten” är det vi får höra.

Medlemmarna i Mödraskapet har sina bakgrunder i flera andra band; Rubber Soul, Citadel och Sitting Bullshit för att nämna några. Efter perioder av både nedläggningar och uppstarter har nu Mödraskapet fått en stabil grund att vila på. Musikaliskt har de landat i punkrock med mycket inspiration från den svenska traditionen inom genren.

I våras släppte de både sin debutsingel ”Önskelandet” och utmanarlåten ”Psykopaten”. Gemensamt för båda låtarna är att de handlar om trasiga människor. ”Psykopaten” handlar vidare om ”en människa som mår väldigt dåligt och ser saker som inte finns. Drömmer sjuka drömmar.

En som inte riktigt orkar leva”. Den är skriven av bandets gitarrist/sångare Petter Källström samt tidigare medlemmen William Johansson.

Då coronaläget har satt stopp för de flesta livespelningarna så fokuserar Mödraskapet mycket på att skriva nya låtar, som så småningom ska spelas in. Sedan står önskan om att få spela live framöver också högt på listan.

Medverkande:

Petter Källström – Gitarr och sång

Niklas Sundström – Bas och körsång

Thomas Pettersson – Gitarr och körsång

Tommy Kunst - Trummor

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du