P4-toppen

Marianne Erlandsson & Andreas Agerberg

3:56 min

Marianne Erlandsson & Andreas Agerberg utmanar på P4-toppen.

Andreas Agerberg och Marianne Erlandsson hörs i deras första samarbete tillika veckans utmanarlåt ”Om du nu kan höra mig”.

 Andreas Agerberg från Östersund odlade sitt musikintresse i tidig ålder tillsammans med kompisarna i bandet ZigZag / Eckstas, ett band som fortfarande spelar och som hunnit med ett 30-årsjubileum. Musikstudier blev det både på gymnasiet och vid Stockholms Musikkonservatorium för Andreas.

Idag jobbar han som kantor och vid sidan av det skriver han egen musik och gör inspelningar, gärna musik för piano och film, blandat med t.ex. pop. Andreas har bl.a. skrivit en låt till sångerskan Anna Sahlin (Anna Sahlene). Just nu jobbar han med ett lite hemligt musikprojekt...

 Marianne Erlandsson född i Vigge, numera boende i Östersund, är sångerska som varit aktiv sedan tonåren. När hon är ute och spelar och sjunger idag blir det gärna i kyrkor och på äldreboenden. Vid några tillfällen på 80-talet sjöng hon med countrybandet Kentucky, och medverkade även på deras album ”Just another cowboy song”. Marianne har också samarbetat med Johnny och Imber Wiktorsson t.ex. på julskivan ”Blue christmas” samt med den kristna bluessångaren Edward G Rangström.

”Om du nu kan höra mig” är skriven och komponerad av Andreas som även har spelat in och medverkar på alla instrument utom sång (Marianne) och gitarr (Bo Lindberg). En pampig poplåt som ”handlar lite fantasifullt om ett försök att få tag på och ropa till en skyddsängel som skall följa med och hjälpa till att söka en kraft som kan rädda vår jord.”

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du