Palmemordet

Förlaget bakom boken om Skandiamannen: "Stor stolthet"

2:00 min

Polisen pekar ut den så kallade Skandiamannen, Stig Engström, som skyldig till mordet på statsminister Olof Palme 1986.

Redan för två år sedan publicerade tidskriften Filter ett reportage där Stig Engström pekades ut som mördare. Reportaget byggdes sedan ut till boken "Den osannolika mördaren".

Förlaget Offside Press i Göteborg gav ut boken, Tobias Regnell är förlagschef på Offside Press.

– Det betyder att vi har hedern i behåll. Det här var ju en text i Filter och sedan utvecklades det i boken Den osannolika mördaren. Naturligtvis känner vi stor stolthet över vad Thomas gjort med hjälp av Filters chefredaktör Mattias Göransson, säger Tobias Regnell.

Thomas Petterssons bok är en av många som på olika sätt tar upp Palmemordet och frågan om vem som mördade statsministern den 28 februari 1986.
Och Tobias Regnell tror inte att dagens besked innebär ett slut på spekulationerna eller bokutgivningarna.

– Jag utgår från att polisen har en hel del mer att komma med än vad som finns i boken, även om det finns en hel del där. Nog kommer det att kunna skrivas böcker av både Thomas Pettersson och säkert många andra också. Det här kommer inte att ta slut idag.

Bokförsäljningen kommer med största sannolikhet att gå upp och nya upplagor kommer att tryckas, och idag blir det firande värt ett nobelpris, säger Tobias Regnell.

– Det blir väl champagne, och samtidigt hårt jobb med bok och nya tidningar som ska ut med nya nummer, vi är ett litet förlag men självklart ska vi fira.