Meny - Norrlandsresan

Recept: Sesammarinerad fläskkarré med Miras specialsås

Saftig och smakrik karré med drömgod sås. Kryddorna i den milda, asiatiska marinaden gifter sig fint med den krämiga såsen som har en gnutta vitlök och mild chilihetta. En favorit att spara i receptsamlingen.

Sesammarinerad fläskkarré med Miras specialsås, 4 port

  • 1 kg benfri fläskkarré i skivor, gärna ekologisk

Marinad

  • 1 dl ljus soja
  • 1 lime, det gröna av skalet rivet och saften
  • 1 liten bit färsk ingefära, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sriracha eller 2 msk chilisås

Till servering: det du gillar t.ex. blandad sallad, grillade/wokade grönsaker, rostade potatisklyftor.

Gör såhär:

Lägg kött och samtliga ingredienser till marinaden i en plastpåse. Låt marinera ett par timmar eller över natten i kylskåpet. Ta fram köttet en stund innan grillningen så det inte är kylskåpskallt.

Tänd grillen och låt kolen bli grå, det tar ca 30 minuter. Förbered tillbehören sås och sallad under tiden (se länkade recept). Grilla tills du har en vacker yta och en innertemperatur på 70 grader. Låt vila ca 10 minuter innan servering.

Servera med Miras specialsås och dina önskade tillbehör.