Atlanta

Polis sparkad efter ny dödsskjutning

1:42 min

I amerikanska staden Atlanta har det varit våldsamma protester i natt efter ännu ett fall där en svart man skjutits ihjäl av polisen. Polischefen i Atlanta avgår till följd av händelsen.

Hundratals människor hade samlats för att protestera mot polisen i Atlanta, sydstaten Georgia, efter ännu en händelse då en svart man skjutits till döds. Den 27-årige mannen dödades utanför en Drive-in-restaurang i Atlanta i fredags.

Polisen hade kallats dit av personal eftersom 27-åringen hade somnat i sin bil. På övervakningsfilm ser man hur hur mannen och två polismän först brottas på marken. Polisen hävdar att mannen hotade dem med ett elchocksvapen, och när han försökte springa från platsen sköts han.

Polismannen som avlossade skotten har fått sparken, och polischefen i Atlanta har avgått till följd av dödsskjutningen. Det meddelade borgmästaren i Atlanta på en presskonferens:

– Det var inte motiverat av polisen att använda dödligt våld, säger Atlantas borgmästare Keisha Lance Bottoms.

Hon har tidigare argumenterat för att både polis och rättsväsende behöver förändras i grunden. Detta för att stoppa rasism och polisvåld.
Och bland demonstranterna i Atlanta inatt hördes samma krav;

– Vi har fått nog. Det är inte okej att få höra om en ny dödsskjutning varje dag. Systemet måste förändras, säger Delain Johnson i Atlanta till Reuters.