Meny - Norrlandsresan

Recept: Krämig Svamprisotto med torkat renkött

Krämig Svamprisotto med torkat renkött, 4 port

  • 1 gul lök, finhackad
  • 20 g torkad svamp t.ex. Karl-Johan eller Sandsopp
  • 200 g färsk svamp, i bitar 
  • 3 dl Carnaroliris
  • 2 dl vitt vin
  • 1 buljongtärning svamp-, höns- eller grönsaksbuljong
  • Cirka 1 l vatten
  • 2 dl lagrad hårdost, riven
  • Salt, peppar, olja till stekning

Till servering: torkat renkött, skivat

Gör såhär:

Fräs lök och svamp i olja, tillsätt riset och fräs utan att det får färg. Häll i vin, låt det koka in. Tillsätt buljong och 3 dl vatten och låt koka i ca 5 minuter.

Tillsätt resterande vatten eftersom och fortsätt sjuda risotton under lugn och fin omrörning. Koktiden för riset brukar vara runt 18 minuter, läs på din förpackning och smaka av. Riset ska ha ett litet motstånd kvar i kärnan.

Avsluta med kryddor och rör i ost. Toppa med torkat renkött.

Tips: Här kan du byta ut färsk svamp mot enbart torkad, öka då mängden med 20 g torkad svamp.