Några stora biografer har öppnat igen

1:56 min

Nu har några stora biografer öppnat igen. De flesta biografer i Sverige har varit stängda den senaste tiden, på grund av coronaviruset.

Biografer får vara öppna i Sverige under coronapandemin, men det får vara högst 50 personer i varje salong. Några mindre biografer har fortsatt att vara öppna. Men de flesta biografer i Sverige har stängt helt.

Det största bioföretaget Filmstaden stängde alla sina biografer den 18 mars. Nu har de öppnat några av biograferna igen. I onsdags den 24 juni öppnade fyra stora biografer i Stockholm, Malmö, Göteborg och Västerås. Filmstaden planerar att öppna fler biografer i fler städer, från den 15 juli.

Filmstaden har ändrat på flera saker, så att det ska vara säkert att gå och se på film på bio. De säljer inte biljetter till alla platser i salongen. I de stora salongerna får det vara högst 50 personer, även om salongen är jättestor. Man sitter med stort avstånd till andra grupper av människor. Det är också längre tid mellan filmvisningarna, så att inte för många människor samlas inne på biografen samtidigt. Filmstaden städar också biograferna oftare än vanligt.