Rio-klubbarna i konflikt: Uttryckt att det känns makabert

1:37 min

I fotbollstokiga Brasilien har fotbollen kommit igång trots att coronapandemin i landet fortfarande är påtaglig. Men det är inte den nationella ligan, utan den lokala ligan i Rio som startat upp, och det har lett till stora konflikter och med att Rio är en av de värst drabbade städerna.

  • "Lokala ligan i Rio drog igång eftersom Flamengo propagerat starkt för att återuppta fotbollen och fått med sig presidenten. Det har lett till konflikt med två andra Rio-lag, Fluminense och Botafogo som inte ville börja spela, men tvingades till det. Inför matchen gick Botafogo-spelarna in med en banderoll där det stod att man borde lägga fokus på att rädda liv", säger Sveriges Radios Sydamerika-korrespondent Lotten Collin.
  • "Det finns ett fältsjukhus bara några meter från arenan Maracana. Många har kritiserat om man verkligen ska spela fotboll så nära där människor ligger och kämpar för sina liv. Det är flera spelare som uttryckt att det känns makabert, det har varit väldigt många kontroverser", säger Collin.
  • Tanken är att hela ligan ska sätta igång i månadsskiftet juli-augusti, men att vissa lag kommer få spela i andra städer då alla arenor inte uppfyller alla säkerhetskrav som införts under coronapandemin.