Fotboll

Strömbergsson stängs av under resten av året

1:09 min

Fotbollsdomaren Martin Strömbergsson får inte döma fotboll mer under säsongen. Svenska Fotbollförbundet har valt att stänga av domaren efter hans uttalande mot Östersunds målvakt Aly Keita.

  • Målvakten Aly Keita gick i juni ut och berättade att han blev offer för rasistiska kommentarer från domaren Martin Strömbergsson under en match 2019. Strömbergsson ska ha bett om ursäkt till Keita direkt under matchen liksom efter densamma och menar han inte haft några rasistiska avsikter med det han har sagt.
  • ”Vi har ingen anledning att betvivla detta, men anser ändå att det är ett mycket olämpligt uttalande. Utifrån det som har skett är det inte lämpligt att Martin Strömbergsson dömer några matcher i förbundsserierna under återstoden av 2020”, skriver Svenska Fotbollsförbundets domarkommitté som utrett frågan och nu fattat beslut.
  • Så här säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet. ”Det som har inträffat är mycket allvarligt, och står i strid med svensk fotbolls värderingar – oavsett vilka avsikter Strömbergsson haft”.