Avstängde domaren: Två saker gör mig ledsen

0:50 min

Den allsvenska domaren Martin Strömbergsson stängdes av resten av året för en kommentar till till Östersundsmålvakten Aly Keita under en match ifjol. Nu talar han ut i Gefle Dagblad.

  • "Det finns två saker som gjort mig extra ledsen i allt som hänt – först och främst har en målvakt blivit kränkt av något jag sagt under förra året och sedan har mitt personliga varumärke fått en rasistisk kostym i media. De två delarna har gjort ont. Själva utredningen är ett juridiskt dokument med många sidor och för mig fanns det bara två saker som var viktiga, att alla inblandade förstod hur himla ångerfull jag är över det jag yppade för ett år sedan och att jag inte hade någon rasistisk avsikt", säger Martin Strömbergsson till Gefle Dagblad.
  • Strömbergsson är också besviken på stödet från fotbollsförbundet "När krisen slår till och mediedrevet är som störst behöver du ta hjälp. Jag insåg snabbt att den hjälpen inte fanns hos min arbetsgivare utan upplevde istället att arbetsgivaren eldade på den negativa bilden, säger domaren".